BARAN 21.III - 19.IV
DIETA: Zodiakalne Barany lubią egzotyczne i oryginalne potrawy mające swe korzenie w kuchni całego świata. Podstawowymi i nieodłącznymi dodatkami do ich dań są: cebula, czosnek i ostre, aromatyczne przyprawy. Osoby z tego znaku raczej nie skarżą się na żadne choroby czy dolegliwości ? nie znaczy to jednak, że mogą jeść wszystko, na co mają ochotę. Przeważnie bywają w dobrej kondycji ? muszą jednak brać pod uwagę przykry fakt, że ciężko jest im wytrzymać rygor diet i treningów, powinny więc dbać o swoje ciała na bieżąco. Aby utrzymać organizm w idealnej, albo przynajmniej dobrej formie powinny wprowadzić kilka zmian do swojej diety: przede wszystkim ograniczyć tłuste posiłki i zminimalizować ilość spożywanych używek. Steki, hamburgery, kurczaki z rożna, kawa i alkohol ? to, jak wiadomo szkodzi wszystkim. Dla Baranów wspomniane potrawy są jednak wybitnie niekorzystne. Idealna dieta dla Barana składa się z produktów gotowanych i bogatych w węglowodany oraz białko takich jak gotowana soja, czarna fasola czy gotowane mięsa i ryby. Na stołach Baranów nie powinno zabraknąć warzyw i owoców - kapusty, ziemniaków, szpinaku, bananów, orzechów. Niewskazane są natomiast słodycze i przetwory konserwowane.
BARAN - sprawdź horoskop i charakterystykę astrologiczną
BARAN - znak zodiaku: charakterystyka
Niedziela, 8 Września 2024
Losowe imię: Joanna |