RAK 21.VI - 22.VII
DIETA: Raki miewają problem z ciśnieniem i sercem, dlatego powinny zadbać o swoje zdrowie jak najwcześniej. Osoby spod tego znaku bardzo lubią gotować i zwykle spożywają obfite posiłki. W połączeniu ze skłonnością do tycia daje to efekt w postaci częstego występowania u Raków schorzeń z rodziny zaburzeń żywieniowych. Dlatego warto, aby od dzieciństwa wykorzystywały one talenty kulinarne i uczyły się gotować smaczne, sycące, ale niekaloryczne potrawy. ¦wietną alternatywą dla Raków jest bogata w węglowodany, białko i dobre tłuszcze dieta wegetariańska. Gotowane lub surowe warzywa są lekkostrawne, a mimo to zapewniają uczucie sytości na długo. Dieta Raków powinna być zróżnicowana, bogata w ziarna różnych rodzajów zbóż oraz krewetki i algi morskie będące skarbnicą jodu. Z owoców polecane są brzoskwinie, morele i winogrona. Przede wszystkim jednak, osoby spod tego znaku powinny ograniczyć, a najlepiej ? całkowicie wyeliminować z jadłospisu potrawy tłuste i ciężkostrawne, jak smażone mięsa czy fasola i soja.
RAK - sprawdź horoskop i charakterystykę astrologiczną
RAK - znak zodiaku: charakterystyka
Niedziela, 8 Września 2024
Losowe imię: Honorata |