Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce Prywatności [przeczytaj].    AKCEPTUJĘ    Nie zgadzam się    [Zamknij]

Znaczenie imiona męskie żeńskie pochodzenie imienia imieniny numerologia...

SKORPION - znak zodiaku: charakterystyka


SKORPION 23.X - 21.XI

DIETA: Skorpiony bywają zmienne w nastrojach i często również zmienna jest ich dieta. Mimo, że wydają się być silne fizycznie, to niestety natura najczęściej obdarza je w bardzo delikatne układy pokarmowe. Wiele Skorpionów cierpi na wrzody i zespół jelita wrażliwego, dlatego też powinny one dążyć do tego, żeby jadać regularnie, lekko i nie przesadzać z obfitością posiłków. Dieta Skorpionów koniecznie powinna zawierać dużo błonnika, ziaren zbóż, orzechów, makaronów, ryżu i warzyw, a jak najmniej mięsa i wędlin. Wołowina i wieprzowina - jeśli nie całkowicie wycofana z diety, powinna być zminimalizowana ? zastąpić ją można chudym mięsem drobiowym i rybami. Te właśnie, białe mięsa są delikatne i nie obciążają zbytnio układu pokarmowego. Spożywanie produktów mlecznych w nadmiarze także jest niewskazane, a częsta konsumpcja napojów alkoholowych może skończyć się poważnymi problemami zdrowotnymi. Skorpionom ponadto często brakuje magnezu i żelaza, więc warto w ich przypadku często jeść wątróbkę, jajka, szpinak i cebulę, a jeśli to nie pomoże ? wzbogacać dietę o apteczne suplementy. Potrawy do smaku należy doprawiać ziołami wspomagającymi trawienie i popijać naparem z mięty lub dziurawca.

SKORPION - sprawdź horoskop i charakterystykę astrologiczną